Jak przygotować skrzydełka z kurczaka?

Z kurczakiem trzeba odpowiednio się obchodzić. Jeśli chcemy, aby mięso z przyrządzonego i podanego właśnie na stół kurczaka nie rozpadało się, należy je dobrze porcjować, a zrobimy to przecinając kurczaka wzdłuż włókien, nigdy w poprzek. Kurczak generalnie jest taki daniem, które można porcjować za pomocą nożyczek do mięsa, które to nożyczki dodawane są do każdego zestawu noży kuchennych. Zanim zaczniesz kroić kurczaka, musisz dokładnie umyć mięso oraz usunąć wszystko to, co nie nadaje się do jedzenia, a co znajduje się w środku kury. Jak zacząć kroić kurczaka? Na początku przetnij go całego na pół, następnie kieruj swoje ruchy tak, aby ciąć swoją kurę od początku do końca, wzdłuż jej długości. Dzięki temu będzie ci łatwiej porcjować kolejne kawałki. Od każdej przepołowionej połówki należy odciąć skrzydła. Po skrzydłach powinno odciąć się nogi, a na końcu pierś z kurczaka, z jego klatki piersiowej. Pozostałe części, czyli wszystko to, co znajduje się wokół kręgosłupa, można pokroić dzięki nożycom.

Comments are closed.