Makaron i indyk?

Czy wyobrażacie sobie makaron z dużą ilością mięsa? Większość ludzi niestety nie przepada za takimi połączeniami, uważają, że takie dania stają się suche, niezbyt smaczne i po prostu bez wyrazu, jednak jest to błędne myślenie, wystarczy tylko umieć je dobrze przygotować. Do takiego posiłku potrzebujemy około pół kilograma piersi z indyka, rukolę, pomidorki koktajlowe, sól, pieprz, oliwę z oliwek, bakłażana, oraz makaron, właściwie może być jaki tylko chcemy, jednak bardzo fajnie i estetycznie będą wyglądały w tym daniu kokardeczki makaronowe. Najpierw gotujemy makaron aby nam ostygł, później kroimy w sznycelki naszą pierś z indyka. Kolejny krok to warzywa, bakłażana również kroimy i wraz z indykiem należy go ugrillować albo jeśli wolimy usmażyć na patelni. Dalej należy usmażone składniki pokroić na dużo mniejsze kawałeczki jak do sałatki i wymieszać je dokładnie z makaronem, później dodajemy do całości rukolę i pomidorki w całości lub pokrojone. Na koniec pozostaje nam oczywiście doprawić całe danie wedle uznania.

Comments are closed.