Indyk w zupie?

Zupy są daniem, które zostało niestety przez nas w ostatnim czasie zdecydowanie zapomniane, każdy woli zjeść coś większego, treściwego i o zupach zapominamy, co jest ogromnym błędem. Bardzo fajnym przepisem na zupę może być zupa z indykiem w roli głównej. Jest lekka i pożywna, a przede wszystkim bardzo smaczna. Będziemy do niej potrzebować skrzydełek z indyka, około pół kilograma, 7 szklanek wody, 2 łyżki mąki, 1 marchew, 2 żółtka, pieprz, sól, pół szklanki śmietany, trochę natki pietruszki i selera też pół. Najpierw zajmujemy się mięsem- wkładamy je do garnka z wodą i wrzucamy do tego wszystkiego również pokrojone warzywa. Gotujemy to aż mięso będzie miękkie. Następnie wyciągamy mięso i rozdzielamy je na małe kawałeczki, dodajemy takie kawałeczki do wywaru wcześniej odcedzonego i do tego dodajemy mąkę aby go zagęścić, gotujemy to, potem dodajemy żółtka wcześniej już połączone ze śmietaną. Taką zupę doprawiamy i gotowe.

Comments are closed.